Öz Evren
Genel

Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifleri Bölge Birliği seçimlerinde İsmail Atakan güven tazeledi

Öz Evren

S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 29. Bölge Birliği’nin 2021-2022 yıllarına ait 49. Olağan Genel Kurul Toplantısı Margi Hotel toplantı salonunda gerçekleşti.

Trakya bölgesinde Tekirdağ, Kırklareli, Edirne il ve ilçelerinde faaliyet gösteren 27 adet esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi bulunan Birliğin gerçekleşen kongresinde mevcut Başkan İsmail Atakan güven tazeledi.

Kongreye, Çanakkale Bölge Birlik Başkanı İbrahim Ejder, Balıkesir Bölge Birlik Başkanı Erol Ayvaz, Halk Bankası Trakya Bölge Koordinatörü Yusuf Demirel, Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Edirne Halkbank Müdürü Yavuz Kotan, Edirne Halkbank Selimiye  Şube Müdürü Cem Tuna, Edirne Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kemal Cingöz, Edirne Esnaf Kredi Kefalet Başkanı Ayhan Can, Keşan Esnaf Kredi Kefalet Başkanı Serhad Sezen, İpsala Esnaf Kredi Kefalet Başkanı İlhan Dalkıran, Nilüfer Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Saldız, Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Alaattin Yıldız, Bayramiç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Yüksel,Gönen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Yalama, Tekirdağ Bakkallar Odası Başkanı Emine Arıkan, Tekirdağ Elektrikçiler Odası Başkanı Mümin Danışman, Tekirdağ Berberler Odası Başkanı Mustafa Kahraman, Süloğlu Esnaf Odası Başkanı Saim Kulaklı, Keşan Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Kırklareli Kahveciler Odası Başkanı Şaban Doğan, Önceki dönem Şarköy Esnaf ve Kefalet Başkanı Şemsettin Batı, Havsa Esnaf Odası Başkanı Yıldırım Sain katıldı.

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun’un yaptığı selamla konuşmasında deprem bölgesinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek, genel kurulun ilimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.  

Daha sonra açılış konuşmasını yapan Bölge Birliği Başkanı İsmail Atakan, genel kurulda geçmiş dönemde yapmış oldukları ve gelecek dönemde yapmayı amaçladıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek ve yeni kararlar aldıklarını belirterek, “Trakya bölgemizde Tekirdağ, Kırklareli, Edirne il ve ilçelerinde faaliyet gösteren 27 adet esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi bulunmaktadır. Ayrıca Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesinde yeni bir esnaf kefalet kooperatifimizde kuruluşu gerçekleşmiş olup en kısa zamanda birliğimize kabulü gerçekleşecek ve kooperatiflerimizin sayısı 28’e çıkacaktır. Birliğimizin  hizmet binası  Tekirdağ il merkezinde yer almakta olup kooperatiflerimize yönelik iş ve işlemler  buradan yürütülmektedir. Bölgemizde faaliyet gösteren kooperatiflerimiz ve bu kooperatiflerimize ortak olan veya ortak olmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımıza ticari faaliyetlerini yerine getirirken işlerini daha üst seviyelere taşımada gelişen teknolojiye ayak uydurarak modern ticari işletmelere sahip olmalarında ve ayrıca işletmelerindeki oluşan finansal ihtiyaçlarını, makina ihtiyaçlarını, ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılanmasında esnaf ve sanatkarlarımızı desteklemek amacı ile kurulan kooperatiflerimiz Türkiye Halkbankası kaynaklarından kooperatiflerimiz kefaletiyle işletme kredileri, yatırım destek kredileri, ticari taşıt alım kredileri imkanı sunmaya devam etmektedir” dedi.   

İsmail Atakan, 29. bölge birliğine bağlı olan 27 kooperatifin tamamının kredilerinin açık olduğunu ifade ederek, “Bütün kooperatiflerimiz Türkiye Halk bankası kaynaklarından  %7,5 faiz oranıyla 60 aya kadar işletme kredisi, 120 aya kadar işyeri edindirme kredisi, 84 aya kadar ticari araç alım kredilerini periyodik olarak vermeye devam etmektedir. Son dönemde ülke genelinde 150 milyar TL gibi büyük bir rakamla esnaf ve sanatkarlarımızın desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu sebeple esnaf ve sanatkarlıklarımıza verilen desteklerin artması ile beraber esnaf ve sanatkarlarımızdan kooperatiflerimize gelen kredi taleplerinde geçmiş yıllara nazaran hızlı bir artış yaşandığı gözlenmektedir.  Esnaf ve Sanatkarlarımızın desteklenmesi amaçlanan bu 50 milyarlık esnaf ve destek paketinden tüm kooperatifler ve kooperatiflere ortak olan esnaf ve sanatkarlar plasman sıkıntısı çekmeden önümüzdeki günlerde gelen taleplerin tamamına cevap verilecektir. Faaliyetleri esnasında yerine getirmiş olduğu görevin ciddiyetine hakim görev ve sorumluluğunun bilincinde olan kooperatif başkanlarımız ve yöneticilerimiz sayesinde mali yapısı güçlü, iş ve işlemlerinde titiz ve prensipli çalışan 27 adet kooperatifimiz ve bir bölge birliğimiz bulunmaktadır. Bu da bizler adına, bölgemiz adına gurur vericidir. Bu başarıyı,  bu gücü yakalamamızda başta bölgemizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere   27 kooperatif başkanımızı, kooperatiflerde görev yapan yönetim, denetim kurulu  arkadaşlarımızı ve özveriyle çalışmalarını sürdüren personellerimizi canı gönülden kutlarım” diye konuştu.

Atakan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bahsetmiş olduğumuz bu başarılarda emeği geçen ve her zaman esnafın destekçisi olan başta Cumhurbaşkanımız Recep TayyipErdoğan’a, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a, Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül’e, Genel Başkan Vekillerimize, Merkez Birliği Yönetim kurulu üyelerimize, Merkez Birliği Genel Müdürümüz Güler Zincirkıran’a, Halkbankası Genel Müdürümüz Osman Arslan’a, Halk Bankası Bölge Koordinatörümüz Yusuf Demirel’e, Halk Bankası şube müdürlerimize,  kooperatif başkanlarımıza ve yöneticilerimize kısacası bu başarıda emeği geçen herkese teşkilatım adına şükranlarımı sunarım. Bu gün burada gerçekleştirmiş olduğumuz 2021-2022 yıllarına ait hesap dönemi ve 2023-2024 yıllarına ait gelecek dönem olağan genel kurul toplantımızın başta ülkemiz genelinde faaliyet gösteren tüm esnaf ve sanatkarımıza ve daha sonrada bölgemizde faaliyet gösteren tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlara vesile olmasını diler, işlerinizde bol bereketli kazançlar dilerim.”

Divan başkanlığına TESKOM Yönetim Kurulu Üyesi 4. Bölge üyesi Esnaf ve Sanatkarlar  Kefalet Kooperatifi Bölge Birlik Başkanı Erol Ayaz, Divan Başkan vekilliğine TESKOM Yönetim Kurulu Üyesi 8. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İbrahim Ejder, Katip üyeliklerine de  Çorlu Esnaf Kredi Kefalet Başkanı Osman Tunca, Keşan Esnaf Kredi Kefalet  Başkanı Serhad Sezen oy birliği ile seçildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan kongrede toplantının koordinatörlüğünü ve sunuculuğunu yapan İpsala Esnaf kerdi Kefalet Başkanı İlhan Dalkıran tarafından gündem maddeleri (Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu faaliyet raporları) okunarak oy birliği ile kabul edildi. Yönetim ve Denetim Kurulunun ibrasından sonra teşekkür konuşması için kürsüye gelen Başkan Atakan yaptığı konuşmada, “Bizleri akladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” dedi.

DEPREM BÖLGESİNE  200 MİLYON TL YARDIM YAPTIK

Divan başkanlığına TESKOM Yönetim Kurulu Üyesi 4. Bölge üyesi Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Bölge Birlik Başkanı Erol Ayaz yaptığı konuşmada, “Bizim bölgemiz ve tüm Türkiye’deki kooperatiflerimizden deprem bölgesine 183 milyon, 17 Milyon lira da Merkez birliği olmak kaydıyla 200 milyon lira deprem bölgesine TESKOM olarak yardımda bulunduk. Bu yardımlar inşallah yaralımıza merhem olur. En kısa zamanda yaralarımızı saracağız. Allah inşallah bir daha ülkemize böyle bir felaket yaşatmasın. Vefat edenlere tekrar rahmet, yaralılarımıza da şifa diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Halk Bankası Trakya Bölge Koordinatörü Yusuf Demirel ise “6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremde çok fazla can kayıplarımız oldu. Can kayıplarımızı telafi etmek mümkün değil ama yaralarımızı sarmak mümkün. Hayat devam ediyor. Çok daha fazla çalışıp daha fazla katma değer yaratıp oradaki eksiklerimizi en kısa zamanda tamamlayacağız. Son yüzyılın en büyük bu iki depreminde canlarını yitirmiş olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara da Allah’tan sabır diliyorum.  Birliğimize bağlı 27 aktif kooperatifimiz var. Birliğe bağlı kooperatifiler içerisinde en büyük plasmana sahip olan kooperatif Tekirdağ kooperatifimizdir. Hali hazırda 460 milyon bir riski var. Yani Tekirdağ’dan ikinci bir kooperatif çıkması elzemdi. Bu durumu da kendilerinin görüp kendi içlerinden bir kooperatif çıkarmaları takdir edici bir durumdur. Ben çok takdir ettim. Aralık ayında gelen Genel Müdür yardımcımızla kooperatiflerimizi ziyaret ettik ve çok şaşırdı ve teşekkür etti. Türkiye’deki birliklere bağlı kooperatiflerimizle kıyasladığımızda, Trakya’daki kooperatifimiz İsmail başkanımızın buna bağlı kooperatiflerimizde görev yapan başkanlarımız ve bu kooperatiflerimize üye olan müşterilerimiz, esnafımız hakikaten Halk Bankası’na en güzel takdiri vermiştir” diye konuştu.

KEFALET KOOPERATİFLERİ İLE ESNAF ODALARI ETLE TIRNAK GİBİDİR

Kefalet Kooperatifleri ile esnaf odalarının etle tırnak gibi ayrılmaz bir parça olduğunu ifade eden Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz de, şunları söyledi: “Yani oda varsa kooperatif vardır, Kooperatif varsa esnafın da sıkıştığı yerde derdini çözen finansman kuruluşu olarak ta Kredi Kefalet Kooperatifleri bizim yardımcımızdır. Bildiğiniz gibi esnaf ve sanatkar devletten çok fazla fayda görmüyor. Devletten en fazla gördüğümüz fayda esnaf ve kredi kefalet kooperatiflerinden kullandırılan hazine destekli kredidir”

Daha sonra gündemin son maddesi olan seçimlere geçildi. Kongrede seçime tek liste ile giren mevcut Başkan İsmail Atakan ve ekibi güven tazeledi. S.S. 29. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği seçiminde güven tazeleyen başkan İsmail Atakan’ın listesi şu isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu (Asil): İsmail Atakan, İbrahim Erdem Çobanoğlu, İlhan Dalkıran, Ayhan Can, Halil Kahraman, Ali Rıza Eti, Ümit Leventer, Atilla Gülşen, Ali Özen, Ümit Gökmen, Hasan Dükanlı.

Yedekler: Serhad Sezen, Yüksel Özdil, Ramadan Kahraman, Metin Barçın, Hayati Gürer, Saladdin Sevinç, Kadir Dereli, Osman Tunca, Ergun Er, Süleyman Yavuz, Soner Er.

Denetim Kurulu (Asil): Fahri Özkan, Hasan Bahri Korkmaz, Yunus Atay.

Yedekler: Serkan Saip Çakıcı, Cem Ünsur, Ahmet Eler.

Merkez Birliği Temsilcileri (Asil) : İsmail Atakan, İbrahim Erdem Çobanoğlu, İlhan Dalkıran, Ümit Leventer.

Yedekler: Ayhan Can, Osman Tunca, Halil Kahraman, Ümit Gökmen. (HABER MERKEZİ)

Kaymazlar Et

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu